<- GO BACK

[ sorry - this info is only available in Danish ]


ADDA
- Fortalt af Adda Lykkeboe

Kommende visninger:
Onsdag d. 15. november 2017, kl.19.00 lille sal, Dokk1, Aarhus

Tidligere visninger:
11/2 2017: Store Sal, Dokk1, Aarhus
19/4 2017: Malling Bio, Malling


[ Artikel om filmen i Aarhus Stiftstidende ]
[ KØB DVD ]
Send en e-mail med navn, adresse og telefonnummer til:
apperaat@gmail.com
Pris: 150 kr. + porto

ADVARSEL
Denne DVD er beskyttet af ophavsretslovgivningen og er alene til privat brug. Denne DVD må alene bruges til at fremvise filmen i private hjem, hvor til offentligheden ikke har adgang, og hvor til der ikke opkræves adgangsgebyr.

En hver uautoriseret fremstilling og/eller fremvisning, offentlig visning, spredning, redigering, kopiering, videresalg og/eller hel eller delvis udlejning er strengt forbudt.

Kontakt producenten apperaat i tilfælde af ønske om offentlig visning eller lignende.

Om filmen
Adda Lykkeboe debuterede som 60-årig med den erotiske roman "Kontrakten" efter at have trukket sig tilbage fra et langt virke ved biblioteksvæsenet i Aarhus.
Hun har aldrig haft en skabsforfatter i maven, men på en ferie til Firenze i 1992 mødte hun den katolske kirke og kunsten, som begyndte at synge om fortiden hos Franciscanersøstrene i Tórshavn, og siden da har hun skrevet bøger.

Filmen om Adda er også fortællingen om en direktørdatter fra det bedre borgerskab, der som 7-årig "emigrerer" til Færøerne med sin familie, hvorfra hun først som ung kvinde vender tilbage til et privilegeret liv i Aarhus.

Det filmiske udtryk låner fra dokumentar- og interviewgenren, og udtrykket bærer desuden præg af kunstnerisk bearbejdning i form af et fortolkningslag på såvel lyd- som billedsiden. Filmens tempo er dvælende og kan sammenlignes med et portrætmaleri. Et portræt, som delvist er blevet til ved kunstnernes hånd og ved interviewet, men portrættet er i særdeleshed også malet af Adda Lykkeboe selv.

Filmens varighed er ca. 60 minutter.
Filmen er støttet af Fonden Ensomme Gamles Værn